Fogbeültetés

A fogbeültetések rövid története

Elvesztett fogaink pótlására a fogorvostudomány számos eljárást ismer és alkalmaz - nem egy közülük évszázados eredetű. A fogászati implantáció körülbelül 25 éve indult el világszerte, ám már az őskorból származó leleteken is fellelhetők a technológia előfutárai. Már akkor is olyan fogpótlási eljárást akartak kidolgozni, ami nem csak a fog látható részét pótolja, hanem az állcsontba ágyazott foggyökeret is. Ezt az elvet tökéletesítve jutottunk el oda, hogy a legbiztonságosabb, legtartósabb, egészségügyi-, funkcionális- és esztétikai szempontból legelőnyösebb implantációs eljárással készíthetjük.

Fogbeültetés

A fogbeültetés előnyei

  • A fogászati implantátum az egyetlen olyan fogpótlás, amely megakadályozza a további fog vesztést
  • Esztétikailag a legkimagaslóbb fogpótlási opció
  • Tökéletesen helyettesíti a fog látható részét és a foggyökeret is
  • Visszaállítja a helyes rágófunkciót
  • A legtartósabb fogászati megoldás

Fogászati implantátum

A fogászati implantátumok azok az apró csavarok, melyekkel az elvesztett fog gyökerét pótoljuk. Használatuk biztonságos, mivel titániumból készülnek, ezért allergiás reakciót nem váltanak ki. Tökéletesen élethű, tartós fogpótlások.

Implantátummal rögzített fogsor

Fogászati implantátumokkal nem csak szóló fogpótlásokat készíthetünk. Az implantátumok alkalmasak arra, hogy egy teljes fogívet pótoljanak, vagy már meglévő protéziseket rögzítsenek. Az így megtámasztott fogsorok nem mozdulnak el a helyükről, nem szükséges hozzájuk protézisragasztót használni, és sokkal nagyobb rágóerőt képesek tolerálni hagyományos társaiknál.

Fogbeültetés ára

Az implantációs fogpótlás egy több lépcsős, több hónapig elhúzódó kezeléssorozat. A fogbeültetés ára tehát a kezeléssorozat egyes elemeinek árából adódik össze, mely esetenként eltérő lehet.