+36 70 312 9771

Rendszeres fogászati állapotfelmérés az egészséges, szép mosolyért – vezetõ hazai szépségbloggerek ajánlásával [Balog Lili]

fogászati konzultáció

A magabiztos mosolynak fontos feltétele a szép és ápolt fogsor. Megõrzésének alapja a félévenkénti rendszeres fogászati ellenõrzés. Ahhoz, hogy a legpontosabb diagnózis kerüljön felállításra, a digitális panoráma röntgen használata ma már nélkülözhetetlen.

A Fashion&Sweets – divattal, életmóddal és gasztronómiával is foglalkozó vezetõ hazai weboldal – bloggere, Balog Lili egy teljes körû fogászati állapotfelmérésen vett részt a Forest & Ray Dental Budapest klinikáján.

fogászati állapotfelmérés - digitális panorámaröntgen
Digitális panoráma röntgen

Fogászati állapotfelmérés: Panorámaröntgen

A fogak állapotának felmérésének egyik legbiztosabb módja a digitális panoráma röntgenek készítése, ami nélkülözhetetlen a magas színvonalú szolgáltatások nyújtásához. A digitális panoráma röntgenek manapság csak a legmodernebb klinikákon találhatóak meg, és nálunk a Forest & Ray Dental-nál is használjuk rendszeresen. A rendelõben egy külön helyiséget tartunk fent a készüléknek, ahol a röntgen elkészítését követõen a berendezéshez tartozó monitoron azonnal látható és kiértékelhetõ lesz az eredmény.

fogászati állapotfelmérés
Digitális panoráma röntgen kiértékelése

A gyors és egyszerû módszer segítségével értékelhetõ képet kapunk a teljes felsõ és alsó állcsontról. Leggyakrabban a szájsebészetben és fogszabályozásban nyújt nélkülözhetetlen segítséget a diagnózis felállításában. Fontos és mondhatni kihagyhatatlan lépése a komplex beavatkozásoknak: a fogpótlásnak, szájsebészeti mûtéteknek, fogszabályozásnak, fogászati góckutatásnak.

Azonnal láthatóvá válnak a problémás területek, a gyulladásos gócok és ciszták, a fogbeültetés sikerességét befolyásoló állapotok úgy, mint a csontsorvadás, ínysorvadás.
A bölcsességfogak esetében azonnal megállapítható, hogy milyen pozícióban helyezkednek el a szájüregben, gyulladásban vannak-e, esetleg már kezdõdõ szuvasodás érinti-e azokat. Megállapíthatóvá válik, hogy szükség van-e az eltávolításukra, vagy pedig idõvel, teljesen elõtörve a megfelelõ pozícióba válhatnak teljes értékû rágófoggá.

fogászati állapotfelmérés
Fogak állapotellenõrzése

A fogszabályozás tervezésénél kiderül, hogy mely fogak nem nõttek ki teljesen és milyen pozícióban helyezkednek el a bölcsességfogak. Ez nagymértékben elõsegíti, felgyorsítja a fogszabályozás kezelési tervének elkészülését.

A digitális panoráma röntgennek a bonyolultabb kezelések mellett az általános fogászatban is nagy hasznát vesszük. Egyszerû kezelések esetén is nagy elõnnyel jár a használata, felgyorsítja a diagnózis felállítását. Fény derül a rejtett fogszuvasodásokra, korábbi tömések hibáira.

Mielõtt azonban bárki megijedne ettõl a módszertõl, jó tudni, hogy az eljárás nem fájdalmas, és ha rendszeresen járunk fogainkat ellenõriztetni, akkor elkerülhetjük a komolyabb fogászati beavatkozásokat.

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!