Fogszabályozás felnőttkorban

Fogszabályzó felnőtteknek – lehetséges?

A közhiedelemmel ellentétben nem késtünk el, ha tinédzserkorunkban kimaradt a fogszabályzás: a szép mosoly elérésére nincsen felső korhatár. Az igényes megjelenés mind a munkában, mind a magánéletünkben fontos számunkra. Egy mosolynál kevés megnyerőbb dolog van – és ha magabiztosan mosolyoghatunk a világra, az is visszamosolyog ránk. De nem csak ebben lehet segítségünkre a fogszabályzó!

Esztétikai fogszabályozás felnőttkorban

Az esztétikai fogszabályzó felnőttek körében is egyre gyakoribb - és nem feltétlenül egészségügyi okokból. Bárki dönthet úgy, hogy fogszabályzót szeretne. A célunk ilyenkor legfőképpen elöl elhelyezkedő fogaink szépsége. Fogaink elhelyezkedésétől függően lehet egész fogívet, vagy akár csak fogaink egy részét érintő részleges fogszabályzónk is.

fogszabályozás felnőttkorban
Forrás

Felnőttkori fogszabályozás az egészséges fogakért

A fogszabályozás azonban nem csak szép mosolyt ajándékoz nekünk. Fogaink megfelelő elrendezése számos fogászati problémától is megóvhat bennünket! A fogszuvasodás és a fogkő kialakulása mögött sokszor a szabálytalan fogsor áll, az összetorlódott fogazatot ugyanis nehezebb tisztán tartani. Fogszabályozással csökkenthetjük vagy megelőzhetjük ezeknek a fogászati problémáknak a kialakulását. Rágási nehézségek, állkapcsi fájdalom és fogcsikorgatás esetén kérjük ki fogorvosunk véleményét! Hasonló tünetekkel ugyanis érdemes elgondolkodni a fogszabályzáson. Ezek a problémák az állkapcsok és a fogazat nem megfelelő elrendezése utalnak, amely károsíthatja ízületeinket, és emésztésünknek is árthat.

Miben más a fogszabályozás felnőttkorban?

Bár a fogszabályozásra sosincs késő, való igaz, hogy felnőttkorban már több türelemre lesz szükségünk. Testünk növekedésének befejeztével ugyanis csontjaink és ízületeink mellett fogsorunk rugalmassága is csökken.  Felnőttkorban a fogszabályzás folyamata nagyjából egy vagy két évet vesz igénybe. Azonban ne aggódjunk: a modern fogszabályzók korántsem olyan kényelmetlenek. Ráadásul az esztétika miatt sem kell aggódnunk, hiszen a fehér kerámiából készült fogszabályzók szinte észrevehetetlenek!
25 éves kor felett a lágy erőkkel dolgozó, úgynevezett önligírozó fogszabályzót ajánljuk. A fogszabályzó neve az önzáródó ívre utal, amely óvatos folyamatban rendezi helyükre a fogakat. Ezek a rögzített fogszabályzók kíméletes, biológiai erőkkel korrigálja fogaink helyzetét, így nincs felső korhatár viselésére. További előnye, hogy a fogszabályozás folyamata során kevesebb fogorvosi látogatást kell tennünk!

Fogszabályzásra fel!

Kérjük ki fogorvosunk véleményét a fogszabályozással kapcsolatban! A fogszabályozó nem csak szép mosolyt és önbizalmat ad, de fogászati problémák megelőzése szempontjából is fontos.  

Töltsd ki kérdőívünket, amely segít eldönteni, hogy melyik a megfelelő fogszabályozó számodra!

Tudj meg többet a felnőtt fogszabályozásáról!

 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom