Fog implantátum árak

Fogaink hiánya rengeteg kellemetlenséggel járhat. Nem csak a rágásban és hangképzésben akadályozhat minket, de fogaink épsége esztétikai szempontból is fontos számunkra. Szerencsére manapság már többféle megoldás közül választhatunk a foghiány pótlására. A hiányzó fogak mennyiségétől, illetve fogazatunk állapotától függően lehetőségünk lehet fix pótlásra, kivehető pótlásra vagy implantátumra.

fog implantátum
Forrás

Hiányzó fogak pótlása

Szerencsére manapság már többféle megoldás közül választhatunk a foghiány pótlására. A hiányzó fogak mennyiségétől, illetve fogazatunk állapotától függően lehetőségünk lehet fix pótlásra, kivehető pótlásra vagy fog implantátumra.
Az implantátum egy mesterséges foggyökérre rögzített korona. Így az implantáció - magyarul fogbeültetés - meglévő fogaink számától függetlenül elvégezhető. Ha állcsontterületünk egészséges és nem szenvedünk súlyosabb betegségben, az implantátum korunktól függetlenül megoldást jelenthet.

Fog implantátum, fogbeültetés árak

A fogbeültetés ára implantátumonként 90-100 ezer forintnál kezdődik. A fogpótlás ennél kicsit gazdaságosabb megoldás – akár 30 ezer forintért pótolhatjuk elvesztett fogunkat.
A kivehető pótlást teljes vagy részleges foghiány esetén kaphatunk, amennyiben meglévő fogaink nincsenek megfelelő állapotban híd készítésére. A kivehető pótlás azonban sok páciensnek okoz gondot higiénia és kényelem szempontjából.

Egy vagy kevesebb fog pótlását megoldhatjuk fix fogpótlással, más néven híddal is. Ez az implantációnál olcsóbb megoldás, azonban csak akkor választhatjuk a fix fogpótlást, ha fogazatunk megfelelő állapotban van. Emellett a hiányzó fog helyére kerülő koronát legtöbb esetben csak a szomszédos fogak lecsiszolásával lehet rögzíteni. De vajon megéri feláldoznunk ép fogainkat? Milyen hátrányokat takar az árkülönbség?

Mitől jobb az implantátum?

A fix fogpótlás nem csak ép fogaink lecsiszolása miatt nem kedvező. Sok páciens számára a híd nehezen megszokható vagy kényelmetlen, valamint rágási nehézségek is gyakran előfordulnak a fogpótlás után. Problémát jelenthet a bonyolulttá vált fogápolás miatt híd közé ragadó ételmaradék is, ami kellemetlen szájszaggal jár. A híd esztétikai szempontból is elmarad az implantátumtól.

Az implantáció megoldást nyújt a fogak pótlására, amely többi fogunkat nem érinti. Az implantátum a foggyökér helyére kerül, így a koronát nem szükséges a többi fogra rögzíteni. Így az implantáció akár teljes foghiány esetén is elvégezhető, és a beültetett fogra akár fix fogpótlás is rögzíthető.
A beültetett fog a fix és kivehető fogpótlásnál kényelmesebb és esztétikusabb megoldás, valamint megfelelő szájhigiéniai szokások mellett igazi fogainkhoz hasonlóan egy életen át tarthat.

A fog implantátum beültetése 

Az implantátum beültetése szájsebészeti eljárás, amely során a fog gyökerét helyettesítő titáncsavar kerül behelyezésre. A műtét után nem látszik rögtön az eredmény, ugyanis a fogbeültetés folyamata még csak itt kezdődik. A csavarnak 6-8 hétre van szüksége a beágyazódáshoz. Ez alatt a csontszövet összeépül a titánnal, kellően stabil gyökereket adva a korona rögzítéséhez.

implantátum
Forrás

Megéri az implantátum?

A fogbeültetés sajnos nem olcsó mulatság. Egy implantátum ára, esettől függően 100 és 150 ezer Ft közé esik, de akár a 200 ezer forintot is megközelítheti. Sokan visszariadnak, amikor szembesülnek az anyagiakkal, mégis egyre többen választják elvesztett fogaik pótlására az implantátumot – hiszen az implantáció által nyújtott megoldás megéri az árát.

Az implantáció eljárása folyamatosan fejlődik, és vajmi kevés kockázattal jár. Természetesen fogorvosunknak meg kell bizonyosodnia, hogy nincs implantációt kizáró betegségünk. Amennyiben pedig a beavatkozás után követjük fogorvosunk tanácsait, a műtétet követő pár napon túl nem lesz problémánk.

Fogaink állapota rendkívül meghatározó egészségünkre nézve. Az evés, a beszéd, a mosolygás – fogaink elvesztése, illetve nem megfelelő pótlása esetén életünk ezen mindennapi részei válhatnak keserűvé. Bár az ára nem alacsony, megfelelő szájhigiénia mellett az implantátum egy életre szóló befektetés.

Nézze meg aktuális akcióinkat!

 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom