+36 70 312 9771

Fogszabályozás felnõttkorban

braces

Fogszabályzó felnõtteknek – lehetséges?

A közhiedelemmel ellentétben nem késtünk el, ha tinédzserkorunkban kimaradt a fogszabályzás: a szép mosoly elérésére nincsen felsõ korhatár. Az igényes megjelenés mind a munkában, mind a magánéletünkben fontos számunkra. Egy mosolynál kevés megnyerõbb dolog van – és ha magabiztosan mosolyoghatunk a világra, az is visszamosolyog ránk. De nem csak ebben lehet segítségünkre a fogszabályzó!

Esztétikai fogszabályozás felnõttkorban

Az esztétikai fogszabályzó felnõttek körében is egyre gyakoribb – és nem feltétlenül egészségügyi okokból. Bárki dönthet úgy, hogy fogszabályzót szeretne. A célunk ilyenkor legfõképpen elöl elhelyezkedõ fogaink szépsége. Fogaink elhelyezkedésétõl függõen lehet egész fogívet, vagy akár csak fogaink egy részét érintõ részleges fogszabályzónk is.

fogszabályozás felnõttkorban
Forrás

Felnõttkori fogszabályozás az egészséges fogakért

A fogszabályozás azonban nem csak szép mosolyt ajándékoz nekünk. Fogaink megfelelõ elrendezése számos fogászati problémától is megóvhat bennünket! A fogszuvasodás és a fogkõ kialakulása mögött sokszor a szabálytalan fogsor áll, az összetorlódott fogazatot ugyanis nehezebb tisztán tartani. Fogszabályozással csökkenthetjük vagy megelõzhetjük ezeknek a fogászati problémáknak a kialakulását. Rágási nehézségek, állkapcsi fájdalom és fogcsikorgatás esetén kérjük ki fogorvosunk véleményét! Hasonló tünetekkel ugyanis érdemes elgondolkodni a fogszabályzáson. Ezek a problémák az állkapcsok és a fogazat nem megfelelõ elrendezése utalnak, amely károsíthatja ízületeinket, és emésztésünknek is árthat.

Miben más a fogszabályozás felnõttkorban?

Bár a fogszabályozásra sosincs késõ, való igaz, hogy felnõttkorban már több türelemre lesz szükségünk. Testünk növekedésének befejeztével ugyanis csontjaink és ízületeink mellett fogsorunk rugalmassága is csökken.  Felnõttkorban a fogszabályzás folyamata nagyjából egy vagy két évet vesz igénybe. Azonban ne aggódjunk: a modern fogszabályzók korántsem olyan kényelmetlenek. Ráadásul az esztétika miatt sem kell aggódnunk, hiszen a fehér kerámiából készült fogszabályzók szinte észrevehetetlenek!
25 éves kor felett a lágy erõkkel dolgozó, úgynevezett önligírozó fogszabályzót ajánljuk. A fogszabályzó neve az önzáródó ívre utal, amely óvatos folyamatban rendezi helyükre a fogakat. Ezek a rögzített fogszabályzók kíméletes, biológiai erõkkel korrigálja fogaink helyzetét, így nincs felsõ korhatár viselésére. További elõnye, hogy a fogszabályozás folyamata során kevesebb fogorvosi látogatást kell tennünk!

Fogszabályzásra fel!

Kérjük ki fogorvosunk véleményét a fogszabályozással kapcsolatban! A fogszabályozó nem csak szép mosolyt és önbizalmat ad, de fogászati problémák megelõzése szempontjából is fontos.

Tudj meg többet a felnõtt fogszabályozásáról!

 

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!