+36 70 312 9771

Fog implantátum árak

implantátum

Fogaink hiánya rengeteg kellemetlenséggel járhat. Nem csak a rágásban és hangképzésben akadályozhat minket, de fogaink épsége esztétikai szempontból is fontos számunkra. Szerencsére manapság már többféle megoldás közül választhatunk a foghiány pótlására. A hiányzó fogak mennyiségétõl, illetve fogazatunk állapotától függõen lehetõségünk lehet fix pótlásra, kivehetõ pótlásra vagy implantátumra.

fog implantátum
Forrás

Hiányzó fogak pótlása

Szerencsére manapság már többféle megoldás közül választhatunk a foghiány pótlására. A hiányzó fogak mennyiségétõl, illetve fogazatunk állapotától függõen lehetõségünk lehet fix pótlásra, kivehetõ pótlásra vagy fog implantátumra.
Az implantátum egy mesterséges foggyökérre rögzített korona. Így az implantáció – magyarul fogbeültetés – meglévõ fogaink számától függetlenül elvégezhetõ. Ha állcsontterületünk egészséges és nem szenvedünk súlyosabb betegségben, az implantátum korunktól függetlenül megoldást jelenthet.

Fog implantátum, fogbeültetés árak

A fogbeültetés ára implantátumonként 90-100 ezer forintnál kezdõdik. A fogpótlás ennél kicsit gazdaságosabb megoldás – akár 30 ezer forintért pótolhatjuk elvesztett fogunkat.
A kivehetõ pótlást teljes vagy részleges foghiány esetén kaphatunk, amennyiben meglévõ fogaink nincsenek megfelelõ állapotban híd készítésére. A kivehetõ pótlás azonban sok páciensnek okoz gondot higiénia és kényelem szempontjából.

Egy vagy kevesebb fog pótlását megoldhatjuk fix fogpótlással, más néven híddal is. Ez az implantációnál olcsóbb megoldás, azonban csak akkor választhatjuk a fix fogpótlást, ha fogazatunk megfelelõ állapotban van. Emellett a hiányzó fog helyére kerülõ koronát legtöbb esetben csak a szomszédos fogak lecsiszolásával lehet rögzíteni. De vajon megéri feláldoznunk ép fogainkat? Milyen hátrányokat takar az árkülönbség?

Mitõl jobb az implantátum?

A fix fogpótlás nem csak ép fogaink lecsiszolása miatt nem kedvezõ. Sok páciens számára a híd nehezen megszokható vagy kényelmetlen, valamint rágási nehézségek is gyakran elõfordulnak a fogpótlás után. Problémát jelenthet a bonyolulttá vált fogápolás miatt híd közé ragadó ételmaradék is, ami kellemetlen szájszaggal jár. A híd esztétikai szempontból is elmarad az implantátumtól.

Az implantáció megoldást nyújt a fogak pótlására, amely többi fogunkat nem érinti. Az implantátum a foggyökér helyére kerül, így a koronát nem szükséges a többi fogra rögzíteni. Így az implantáció akár teljes foghiány esetén is elvégezhetõ, és a beültetett fogra akár fix fogpótlás is rögzíthetõ.
A beültetett fog a fix és kivehetõ fogpótlásnál kényelmesebb és esztétikusabb megoldás, valamint megfelelõ szájhigiéniai szokások mellett igazi fogainkhoz hasonlóan egy életen át tarthat.

A fog implantátum beültetése

Az implantátum beültetése szájsebészeti eljárás, amely során a fog gyökerét helyettesítõ titáncsavar kerül behelyezésre. A mûtét után nem látszik rögtön az eredmény, ugyanis a fogbeültetés folyamata még csak itt kezdõdik. A csavarnak 6-8 hétre van szüksége a beágyazódáshoz. Ez alatt a csontszövet összeépül a titánnal, kellõen stabil gyökereket adva a korona rögzítéséhez.

implantátum
Forrás

Megéri az implantátum?

A fogbeültetés sajnos nem olcsó mulatság. Egy implantátum ára, esettõl függõen 100 és 150 ezer Ft közé esik, de akár a 200 ezer forintot is megközelítheti. Sokan visszariadnak, amikor szembesülnek az anyagiakkal, mégis egyre többen választják elvesztett fogaik pótlására az implantátumot – hiszen az implantáció által nyújtott megoldás megéri az árát.

Az implantáció eljárása folyamatosan fejlõdik, és vajmi kevés kockázattal jár. Természetesen fogorvosunknak meg kell bizonyosodnia, hogy nincs implantációt kizáró betegségünk. Amennyiben pedig a beavatkozás után követjük fogorvosunk tanácsait, a mûtétet követõ pár napon túl nem lesz problémánk.

Fogaink állapota rendkívül meghatározó egészségünkre nézve. Az evés, a beszéd, a mosolygás – fogaink elvesztése, illetve nem megfelelõ pótlása esetén életünk ezen mindennapi részei válhatnak keserûvé. Bár az ára nem alacsony, megfelelõ szájhigiénia mellett az implantátum egy életre szóló befektetés.

Nézze meg aktuális érainkat!

 

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!