+36 70 312 9771

Természetes fogfehérítés

bölcsességfog növekedés

Ki ne szeretne igazi hollywoodi mosolyt? A fehér fogsor elérése és megtartása mindössze odafigyelés kérdése. De mégis mit tegyünk a ragyogó fogakért?

Természetes fogfehérítés elõtt

Mitõl színezõdnek el a fogaink?

Fogaink sajnos az idõ múlásával mindenképp veszítenek fehérségükbõl – ez elkerülhetetlen, még akkor is, ha fogazatunk amúgy teljesen egészséges. Az eltelt idõ mellett legfõképpen a nem megfelelõ szájápolás, a dohányzás és az alkoholfogyasztás állnak a sárguló vagy szürkülõ fogak hátterében. Emellett bizonyos ételek, italok, sõt egyes gyógyszerek is felelõsek lehetnek az elszínezõdött fogakért. Azonban nem kell elkeserednünk, hiszen a folyamat visszafordítható!

Elõzzük meg a fogak elszínezõdését!

Kellõ odafigyeléssel jelentõsen lelassíthatjuk a fogak természetes elszínezõdését. Az elsõ lépés, mint minden fogászati kérdésben, a rendszeres és alapos szájápolási szokások megtartása. Mossunk naponta legalább kétszer, két percen keresztül fogat, és ne feledkezzünk meg a fogközök tisztításáról sem. Figyeljünk oda a megfelelõ termékek kiválasztására! Érdemes fogkefénket vagy elektromos fogkefénk fejét is 2-3 havonta lecserélni.

Csökkentsük a színezõ ételek és italok mennyiségének fogyasztását, mint a bor, kávé, üdítõk vagy az édességek. A cukros üdítõk kifejezetten károsak fogaink egészségére. Talán nem gondolnánk, de ezek mellett a rendszeres teafogyasztás és a színes gyümölcsök, gyümölcslevek is rendkívül felgyorsítják a fogak elszínezõdését!

természetes fogfehérítés

Rendelõi és természetes fogfehérítési módszerek

Ma már rengeteg ismert fogfehérítési módszer létezik, amelyek bizonyítottan nem károsítják a fogazatot. Az egy óra alatt látványos eredményt hozó fogászati fogfehérítéstõ kezelésektõl, az otthon használatos fogfehérítõ készletektõl át a természetes módszerekig széles választék áll elõttünk. Kérjük ki fogorvosunk véleményét a fogfehérítéssel kapcsolatban! Mivel nincs két egyforma fogazat, így nem minden páciensnek ugyanazok a módszerek eredményesek. Amennyiben rendelkezünk fogtöméssel vagy fogpótlással, fogfehérítés elõtt mindenképp egyeztessünk fogorvosunkkal, hiszen ezek nem az igazi fogakhoz hasonlóan reagálnak a kezelésre.

Természetes fogfehérítés házilag

A fogak fehérítésére sok népszerû házi praktika létezik. Ezek azonban nem hoznak látványos eredményeket, ráadásul amennyiben túlzásba visszük õket, akár károsak is lehetnek! Néhány havonta megismételt házi kezeléssel azonban hozzájárulhatunk a ragyogó mosoly megõrzéséhez.

természetes fogfehérítés
A healthy smile

Természetes fogfehérítés szódabikarbónával

A szódabikarbóna nem csak dörzshatása miatt bevált anyag a szájápolásban. Amellett, hogy szemcséivel fizikailag segít a a lepedék és a fogkõ eltávolításában, kémiailag is hatékony: oxidációs folyamattal fehéríti a fogakat, és lúgos kémhatása miatt kiváló ellenfele a baktériumoknak is! Fogmosáskor keverjünk egy kevés szódabikarbónát fogkrémünkhöz, majd öblítés elõtt hagyjuk fogainkon pár percig hatni.

Természetes fogfehérítés almával vagy almaecettel

Ahogy a mondás tartja, naponta egy alma, az orvost távol tartja. Persze ez túlzás, de tény, hogy az alma rost- és savtartalma tisztító hatással van fogainkra is. Használhatjuk kezelésként az almaecetet is: a fehérebb mosolyért öblögessünk vele kis langyos vízzel elkeverve!

Természetes fogfehérítés zellerrel

Egy kis zeller elrágcsálása étkezés után szintén rendkívül hatékony, természetes módszer a fogak tisztítására és fehérítésére. Ráadásul nagyon egészséges is!

Természetes fogfehérítés narancshéjjal

Pucoljunk meg egy narancsot, és héjának belsõ, fehér részével gyengéden dörzsöljük meg fogainkat! Fogfehérítõ hatása mellett a narancs rostjai hozzájárulnak fogaink egészségéhez is.

Természetes fogfehérítés eperrel

Bár meglepõen hangozhat, a házi fogfehérítéshez akár epret is használhatunk! Keverjünk el egy összetört szemet egy kis sütõporral vagy szódabikarbónával, majd óvatos dörzsölés után hagyjuk fogainkon néhány percig!

Természetes fogfehérítés citrommal

A vízzel hígított citromlével való öblögetés is egyszerû, ám hatékony módszer a fogfehérítésre. Azonban ne vigyük túlzásba, ugyanis a citromsav maró hatása károsíthatja a fogzománcot!

Kedvezõ fogászati árak!

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!