Fogfehérítő fogkrém

A rendszeres és helyes szájápolás, valamint a megfelelő életmód és táplálkozás segíthet megelőzni fogaink elszíneződését. Azonban minden igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy az idő előrehaladtával fogaink besárgulnak, beszürkülnek. Mit tehetünk ilyenkor?

Hogyan lehetnek fehérebb fogaink? 

Ne keseredjünk el akkor sem, ha már bekövetkezett a ’baj’! Szerencsére az elszíneződés folyamata teljes mértékben visszafordítható.  Ma már több fogorvosi és otthoni fogfehérítő kezelés létezik, de egyszerűbb házi praktikákkal, mint a megfelelő fogkrém kiválasztásával is látványos eredményeket érhetünk el!  

fogkrém - fehérebb fogak
Link

Fogfehérítő kezelések és praktikák

Ha gyors és látványos eredményt szeretnénk elérni, a rendelői fogfehérítő kezelés a legjobb megoldás. Fogorvosunk egy óra leforgása alatt ragyogóvá változtathatja mosolyunkat! Az otthoni kezelés kicsivel hosszabb ideig, körülbelül egy-két hétig tart, ám egyben egy jóval olcsóbb megoldás is.
Mindkét kezelés a fog és a hidrogén-peroxid kémiai reakciójára épül, azonban az házilag használt fogfehérítő csíkok koncentrációja alacsonyabb, azonban pont ezért az eredmény nem olyan látványos, és kevésbé tartós.

Az otthoni kezelés előtt azonban mindenképp konzultáljunk fogorvosunkkal! Ugyanis a fogfehérítést kizáró ok lehet a nem ép fogazat, mint a szuvas fog vagy a gyulladt íny. Emellett a fiatalkorúak, kismamák és szoptató édesanyák számára sem ajánlott a kezelés. Szintén érdemes fogorvosunk véleményét kikérni, amennyiben fogpótlásunk van.
 
Persze a fogfehérítő kezelés nem az egyetlen út a szép mosolyhoz: használhatunk természetes módszereket vagy fogfehérítő fogkrémet.
Sok közismert házi praktika létezik a fogak fehérítésére, ezek közül a legelterjedtebb talán a szódabikarbóna használata. Az almaecet, a só, a citrom, a narancs, az eper és a zeller alapú kúrák is népszerűek.
Ezek a praktikák azonban korántsem hoznak olyan látványos eredményt, és nem mindenki esetében hatékonyak.
 

fogfehérítő fogkrém
Link

Fogfehérítő fogkrémek

A rendszeres és helyes szájápolás a fogak fehérségének megőrzésében és az elszíneződés visszafordításában is fontos szerepet játszik. A jó fogkefe és fogmosási technika mellett nagyon fontos a megfelelő fogkrém kiválasztása is!

A fogfehérítő fogkrémek többsége kémiai folyamattal segíti helyreállítani az elszíneződött fogakat. Ezek szódabikarbóna tartalmuknak köszönhetik fogfehérítő hatásukat. A szódabikarbóna régóta használatos a szájápolásban, ugyanis nem csak fertőtlenítő hatású, de dörzshatása miatt alkalmas a fogzománcra tapadt plakk, azaz lepedék eltávolítására. Mindemellett pedig a fogzománcon végbemenő oxidációs folyamat következtében képes a fog elszíneződését megszüntetni.

Azt javasoljuk azonban, hogy kerüljük az olyan fogkrémek használatát, melyek fizikai úton fehérítenek! Ezek ugyanis polírozó hatásuk miatt károsíthatják a fogzománcot.

Milyen fogkrémet válasszak?

Mivel fogazatunk egyedi, így nincs olyan fogkrém, amely mindenki számára megfelelő. Emellett sajnos nem hoznak olyan gyors vagy olyan látványos változást, mint a fogfehérítő kezelések – viszont sokat segítenek a megelőzésben és a kisebb elszíneződések helyreállításában.
Azt ajánljuk, hogy a számunkra legjobb fogkrém kiválasztásához kérjük ki fogorvosunk tanácsát!

Kedvező fogászati árak - Nézze meg havi kezelési akcióinkat is!

Ár: 8.000 Ft

Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak fogorvoshoz, nem félnek annyira a fogorvostól és tudatosabban figyelnek később a fogápolásra is.

Tovább olvasom