Az 5 legnépszerűbb esztétikai fogászati kezelés

A fájdalommentes és megfizethető technikák elterjedésével az esztétikai fogászati beavatkozások egyre népszerűbbé válnak. Alábbi cikkünkben 5, a Forest & Ray páciensei által leggyakrabban kért kozmetikai fogászati kezelést mutatunk be.

Esztétikai fogászat Budapest
Esztétikai fogászat Budapesten

Kozmetikai héjak

A kozmetikai héjak segítségével eltakarhatjuk az elszíneződött, letört vagy nem megfelelő alakú fogakat és a foghézagokat. Anyaguk általában kompozit vagy porcelán, amelyek közül az utóbbi az élethűbb és elszíneződésre kevésbé hajlamos megoldás. A foghéjak a páciens fogalakjának megfelelően készülnek, és nagyon vékony rétegben fedik a fogakat. Felhelyezésük egyszerű és fájdalommentes, kinézetük pedig tökéletes mosolyt garantál.

Koronák

A koronák az esztétikai fogászatban leggyakrabban használt fogtechnikai eszközök. Főleg elszíneződött vagy letört fogakra helyezik fel őket, de a gyökérkezelt fogakat is védik a beavatkozás után. Implantátumok fedéséhez és foghidak tartópilléreiként is használatosak. Anyaguk általában porcelán, kerámia vagy fémkerámia. Régebben divatosak voltak a műgyantából vagy nemesfémből, például aranyból vagy platinából készült koronák, ezek azonban mára elavulttá váltak. A legújabb fogtechnikai vívmány a cirkónium korona, amely élethű és rendkívül tartós megoldást nyújt.

Fogfehérítés

A fogfehérítés otthon, illetve rendelői körülmények között is történhet. Az otthoni alkalmazáshoz a páciens egy generikus vagy saját fogmintája alapján készült sínt kap, amelyet fogfehérítő géllel megtöltve, általában éjszaka kell viselni. A fehérítő gél néhány viselés után fejti ki hatását, ami általában 6 hónapig tart. Ezzel szemben a rendelői, szakértői felügyelettel végzett fogfehérítés időtartama mindössze 90 perc. A művelet során a fogakra felvitt fehérítő gélt speciális kék fénnyel világítják meg, ami aktiválja a fehérítő molekulákat. A kezelés után a páciens rögtön ragyogó fehér mosollyal távozhat.

Esztéikai fogászat kezelések
Változtassa meg mosolyát esztétikai fogászati kezeléseinkkel

Inlay / Onlay (Fogászati betétek)

Ezt a megoldást akkor alkalmazzák, ha a fog nagy része hiányzik, ezért tömés nem lehetséges, a fog szerkezete azonban nem indokolja a foghúzást. Az inlay vagy onlay használata hasznos lehet abban az esetben is, ha korona felhelyezésével a fog már kényelmetlenül magas lenne. Az inlayt a fog oldalsó, míg az onlayt a felső részére helyezik. Anyaguk általában porcelán, kompozit vagy nemesfém, például arany vagy platina.

Hidak

A hidak több, egymás melletti hiányzó fog pótlására szolgálnak. Gyakorlatilag koronák összekapcsolásával készülnek, és természetes fogak vagy implantátumok támasztják alá őket. Minden híd tartalmaz egy íny-szerű részt, amely műgyantából vagy puha, természetes kinézetű anyaggal borított fém alapból készül. A koronák anyaga főleg porcelán, de bármilyen, koronák gyártásához használatos anyagból készülhet. Mindegy, hogy kivehető vagy fix formátumúak, a hidak hosszan tartó és esztétikus megoldást nyújtanak több hiányzó fog pótlására.
Ha úgy érzi, fogai is megérdemelnek egy szépészeti beavatkozást, keresse fel a Forest & Ray esztétikai fogászatát Budapest szívében, és élvezze egészséges és ragyogó mosolyát.

 

Ár: 17.000 Ft

A fogszabályozást csak alapos előkészületek után lehet elkezdeni: akciónk keretében kedvezményes áron állítjuk össze a kezelési tervet.

Tovább olvasom