Rendszeres fogászati állapotfelmérés az egészséges, szép mosolyért - vezető hazai szépségbloggerek ajánlásával [Balog Lili]

A magabiztos mosolynak fontos feltétele a szép és ápolt fogsor. Megőrzésének alapja a félévenkénti rendszeres fogászati ellenőrzés. Ahhoz, hogy a legpontosabb diagnózis kerüljön felállításra, a digitális panoráma röntgen használata ma már nélkülözhetetlen.

A Fashion&Sweets – divattal, életmóddal és gasztronómiával is foglalkozó vezető hazai weboldal – bloggere, Balog Lili egy teljes körű fogászati állapotfelmérésen vett részt a Forest & Ray Dental Budapest klinikáján.

fogászati állapotfelmérés - digitális panorámaröntgen
Digitális panoráma röntgen

Fogászati állapotfelmérés: Panorámaröntgen

A fogak állapotának felmérésének egyik legbiztosabb módja a digitális panoráma röntgenek készítése, ami nélkülözhetetlen a magas színvonalú szolgáltatások nyújtásához. A digitális panoráma röntgenek manapság csak a legmodernebb klinikákon találhatóak meg, és nálunk a Forest & Ray Dental-nál is használjuk rendszeresen. A rendelőben egy külön helyiséget tartunk fent a készüléknek, ahol a röntgen elkészítését követően a berendezéshez tartozó monitoron azonnal látható és kiértékelhető lesz az eredmény.

fogászati állapotfelmérés
Digitális panoráma röntgen kiértékelése

A gyors és egyszerű módszer segítségével értékelhető képet kapunk a teljes felső és alsó állcsontról. Leggyakrabban a szájsebészetben és fogszabályozásban nyújt nélkülözhetetlen segítséget a diagnózis felállításában. Fontos és mondhatni kihagyhatatlan lépése a komplex beavatkozásoknak: a fogpótlásnak, szájsebészeti műtéteknek, fogszabályozásnak, fogászati góckutatásnak.

Azonnal láthatóvá válnak a problémás területek, a gyulladásos gócok és ciszták, a fogbeültetés sikerességét befolyásoló állapotok úgy, mint a csontsorvadás, ínysorvadás.
A bölcsességfogak esetében azonnal megállapítható, hogy milyen pozícióban helyezkednek el a szájüregben, gyulladásban vannak-e, esetleg már kezdődő szuvasodás érinti-e azokat. Megállapíthatóvá válik, hogy szükség van-e az eltávolításukra, vagy pedig idővel, teljesen előtörve a megfelelő pozícióba válhatnak teljes értékű rágófoggá.

fogászati állapotfelmérés
Fogak állapotellenőrzése

A fogszabályozás tervezésénél kiderül, hogy mely fogak nem nőttek ki teljesen és milyen pozícióban helyezkednek el a bölcsességfogak. Ez nagymértékben elősegíti, felgyorsítja a fogszabályozás kezelési tervének elkészülését.

A digitális panoráma röntgennek a bonyolultabb kezelések mellett az általános fogászatban is nagy hasznát vesszük. Egyszerű kezelések esetén is nagy előnnyel jár a használata, felgyorsítja a diagnózis felállítását. Fény derül a rejtett fogszuvasodásokra, korábbi tömések hibáira. 

Mielőtt azonban bárki megijedne ettől a módszertől, jó tudni, hogy az eljárás nem fájdalmas, és ha rendszeresen járunk fogainkat ellenőriztetni, akkor elkerülhetjük a komolyabb fogászati beavatkozásokat. 

Ár: 19.900 Ft

A fogunk sok minden miatt elszíneződhet, például dohányzástól, különböző italoktól (kávé, tea) vagy sok festékanyagot tartalmazó ételektől.

Tovább olvasom