+36 70 312 9771

Fogfehérítõ fogkrém

fogfehéritő fogkrém

A rendszeres és helyes szájápolás, valamint a megfelelõ életmód és táplálkozás segíthet megelõzni fogaink elszínezõdését. Azonban minden igyekezetünk ellenére is elõfordulhat, hogy az idõ elõrehaladtával fogaink besárgulnak, beszürkülnek. Mit tehetünk ilyenkor?

Hogyan lehetnek fehérebb fogaink?

Ne keseredjünk el akkor sem, ha már bekövetkezett a ‘baj’! Szerencsére az elszínezõdés folyamata teljes mértékben visszafordítható.  Ma már több fogorvosi és otthoni fogfehérítõ kezelés létezik, de egyszerûbb házi praktikákkal, mint a megfelelõ fogkrém kiválasztásával is látványos eredményeket érhetünk el!

fogkrém - fehérebb fogak
Link

Fogfehérítõ kezelések és praktikák

Ha gyors és látványos eredményt szeretnénk elérni, a rendelõi fogfehérítõ kezelés a legjobb megoldás. Fogorvosunk egy óra leforgása alatt ragyogóvá változtathatja mosolyunkat! Az otthoni kezelés kicsivel hosszabb ideig, körülbelül egy-két hétig tart, ám egyben egy jóval olcsóbb megoldás is.
Mindkét kezelés a fog és a hidrogén-peroxid kémiai reakciójára épül, azonban az házilag használt fogfehérítõ csíkok koncentrációja alacsonyabb, azonban pont ezért az eredmény nem olyan látványos, és kevésbé tartós.

Az otthoni kezelés elõtt azonban mindenképp konzultáljunk fogorvosunkkal! Ugyanis a fogfehérítést kizáró ok lehet a nem ép fogazat, mint a szuvas fog vagy a gyulladt íny. Emellett a fiatalkorúak, kismamák és szoptató édesanyák számára sem ajánlott a kezelés. Szintén érdemes fogorvosunk véleményét kikérni, amennyiben fogpótlásunk van.

Persze a fogfehérítõ kezelés nem az egyetlen út a szép mosolyhoz: használhatunk természetes módszereket vagy fogfehérítõ fogkrémet.
Sok közismert házi praktika létezik a fogak fehérítésére, ezek közül a legelterjedtebb talán a szódabikarbóna használata. Az almaecet, a só, a citrom, a narancs, az eper és a zeller alapú kúrák is népszerûek.
Ezek a praktikák azonban korántsem hoznak olyan látványos eredményt, és nem mindenki esetében hatékonyak.

fogfehérítõ fogkrém
Link

Fogfehérítõ fogkrémek

A rendszeres és helyes szájápolás a fogak fehérségének megõrzésében és az elszínezõdés visszafordításában is fontos szerepet játszik. A jó fogkefe és fogmosási technika mellett nagyon fontos a megfelelõ fogkrém kiválasztása is!

A fogfehérítõ fogkrémek többsége kémiai folyamattal segíti helyreállítani az elszínezõdött fogakat. Ezek szódabikarbóna tartalmuknak köszönhetik fogfehérítõ hatásukat. A szódabikarbóna régóta használatos a szájápolásban, ugyanis nem csak fertõtlenítõ hatású, de dörzshatása miatt alkalmas a fogzománcra tapadt plakk, azaz lepedék eltávolítására. Mindemellett pedig a fogzománcon végbemenõ oxidációs folyamat következtében képes a fog elszínezõdését megszüntetni.

Azt javasoljuk azonban, hogy kerüljük az olyan fogkrémek használatát, melyek fizikai úton fehérítenek! Ezek ugyanis polírozó hatásuk miatt károsíthatják a fogzománcot.

Milyen fogkrémet válasszak?

Mivel fogazatunk egyedi, így nincs olyan fogkrém, amely mindenki számára megfelelõ. Emellett sajnos nem hoznak olyan gyors vagy olyan látványos változást, mint a fogfehérítõ kezelések – viszont sokat segítenek a megelõzésben és a kisebb elszínezõdések helyreállításában.
Azt ajánljuk, hogy a számunkra legjobb fogkrém kiválasztásához kérjük ki fogorvosunk tanácsát!

Kedvezõ fogászati árak!

Kérje fogorvosaink javaslatát kezelési tervvel együtt!

Kérjük adja meg érdeklődése részleteit!